Desert prajitura cu nuca si cafea

de Lau in Prajituri, 5 Ian 2020 | 771 vizualizari

 

Mam ispirat de la Gaby (papabun)

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • un varf cutit sare
  • 200 g nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri lapte
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Ornat
  • nuca prajita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si cafea:

Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.


Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Intr-un bol amestecam galbenusurile cu laptele, zaharul si punem pe baie de abur amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o smantana.


Adaugam ness-ul amestecat cu cacao si apa la temperatura camerei,Mixam pana ce se omogenizeaza.


Mixam untul spuma si il adaugam in crema de cafea rece.mixand usor pana ce se omogenizeaza.


Rasturnam blatul in alta tava tapetata cu folie sau hartie de copt,adaugam crema,nivelam si decoram cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

06.01.2020, 10:09

Buna!

Merisor 1

06.01.2020, 17:59

Pe placul meu combinația!

Rocsi 1

07.01.2020, 19:19

Ce mult imi placeeee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt