Desert tarta cu branza si caise

de mirela0911 in Prajituri, 16 Iul 2017 | 2782 vizualizari

 

Un deliciu dulce acrisor care te face sa mananci ... si iar sa mananci... e greu sa te opresti! :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 110 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lgt praf de copt

Pentru umplutura:

  • 600 g branza dulce de vaci
  • 5 lg smantana
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 2 lg amidon
  • 6 caise

Pentru jeleul de caise:

  • 4 caise
  • 5 lg zahar
  • 250-300 ml apa
  • 5 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si caise:

Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.

Umplutura: Branza, smantana, zaharul, zaharul vanilat si oul se mixeaza bine. Se adauga esenta de migdale si la final, amidonul. Se omogenizeaza. 

Caisele se spala si se desfac in doua. Se indeparteaza samburele si se lasa deoparte.

Se scoate aluatul din frigider. Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung bine cu unt. Se intinde aluatul bine astfel incat sa urce si pe pereti de vreo doua degete. Se toarna umplutura, se niveleaza, apoi se asaza jumatatile de caise.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute, apoi se reduce focul la 160 de grade C si se mai lasa timp de 50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de caise: Se spala caisele, se curata de samburi si se pun la fiert, in apa cu zahar. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine caisele. Se da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, se da la blender pentru a obtine o pasta. Se da din nou la foc pentru cateva clocote, apoi se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste sosul de caise racit. Se amesteca bine, apoi se toarna peste tarta bine racita. Se niveleaza usor, apoi se da la rece pana se intareste jeleul.

Se scoate tava din frigider, se pregateste un platou si se indepartaza cu grija peretele detasabil al tavii. Se transfera tarta pe platou, dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la jeleu, este la fel de buna!

2

Daca preferati, puteti adauga mai mult zahar in compozitia de branza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

17.07.2017, 21:55

kytz 1

18.07.2017, 05:52

Yammi! 🍑🍑🍑

mihaelar63 1

20.07.2017, 10:13

Te cred mirela , nici eu nu m-as opri Aceasta este explicatia ca eu nu prepar dulciuri ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici