Desert cu piscoturi si panettone

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 628 vizualizari

 

Imi plac acest gen de deserturi, delicioase, racoroase si usor si rapid de preparat. Timpul maxim este cel de macerare a stafidelor.
Eu bineinteles am folosit materia prima de pe stoc. Adica avem un panettone fara intrebuintare ! Am vazut  o reteta asemanatoare la tv de unde m-am inspirat. In loc de panettone, era folosit un pandispan.
 Impacheteaza frumos si poti sa duci ,, reteta pentru picnic '' cu tine la iarba verde.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 panettone
  • 12 piscoturi
  • 100 ml brandy
  • 200 gr stafide aurii
  • 200 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr branza vaci
  • 500 gr frisca batuta
  • 50 gr ciocolata
  • 2 nectarine
  • 3 linguri zahar pudra cu rom si vanilie
  • 1 cutie compot ananas cuburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piscoturi si panettone:


  1. Fructele se curata si se spala.

  2. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy.

  3. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.

  4. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra, aromatizat cu rom si vanilie.

  5. Compotul de ananas se scurge de zeama.

  6. Stafidele se scurg de excesul de brandy.

  7. Incorporati stafidele in crema de branza.

  8. Lichidul aromat ramas de la ananas si macerarea stafidelor se amesteca.

  9. Taiati panetonele in trei, obtinand trei ,, foi ''.

  10. Feliati nectarinele si capsunile.

  11. Intr-un bol de sticla, se asaza o felie de panettone care se insiropeaza cu amestecul de compot ananas + brandy.

  12. Apoi, se intind frumos 2-3 linguri cu crema de branza.

  13. Presarati pe deasupra, cuburile de ananas.

  14. Pe marginea vasului, asezati circular felii de nectarine.

  15. Urmeaza bucati piscoturi + crema branza.

  16. Continuati cu ananas, fructe, panettone insiropat, branza, piscoturi, pana va terminati materia prima.

  17. La sfarsit, se pune frisca pe deasupra.

  18. Razuiti ciocolata si decorati cu capsuni si nectarine.

  19. Dati vasul la rece, pana in momentul servirii.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.

2

Puteti pune in crema de branza mai mult zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piscoturi si panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

19.05.2017, 11:33

ce desert fain

dantes 1

19.05.2017, 12:33

Delicios!

kytz 1

20.05.2017, 06:46

Mai combin și eu din astea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce si scortisoara