Desert cu piscoturi si panettone

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 272 vizualizari

 

Imi plac acest gen de deserturi, delicioase, racoroase si usor si rapid de preparat. Timpul maxim este cel de macerare a stafidelor.
Eu bineinteles am folosit materia prima de pe stoc. Adica avem un panettone fara intrebuintare ! Am vazut  o reteta asemanatoare la tv de unde m-am inspirat. In loc de panettone, era folosit un pandispan.
 Impacheteaza frumos si poti sa duci ,, reteta pentru picnic '' cu tine la iarba verde.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 panettone
  • 12 piscoturi
  • 100 ml brandy
  • 200 gr stafide aurii
  • 200 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr branza vaci
  • 500 gr frisca batuta
  • 50 gr ciocolata
  • 2 nectarine
  • 3 linguri zahar pudra cu rom si vanilie
  • 1 cutie compot ananas cuburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piscoturi si panettone:


  1. Fructele se curata si se spala.

  2. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy.

  3. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.

  4. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra, aromatizat cu rom si vanilie.

  5. Compotul de ananas se scurge de zeama.

  6. Stafidele se scurg de excesul de brandy.

  7. Incorporati stafidele in crema de branza.

  8. Lichidul aromat ramas de la ananas si macerarea stafidelor se amesteca.

  9. Taiati panetonele in trei, obtinand trei ,, foi ''.

  10. Feliati nectarinele si capsunile.

  11. Intr-un bol de sticla, se asaza o felie de panettone care se insiropeaza cu amestecul de compot ananas + brandy.

  12. Apoi, se intind frumos 2-3 linguri cu crema de branza.

  13. Presarati pe deasupra, cuburile de ananas.

  14. Pe marginea vasului, asezati circular felii de nectarine.

  15. Urmeaza bucati piscoturi + crema branza.

  16. Continuati cu ananas, fructe, panettone insiropat, branza, piscoturi, pana va terminati materia prima.

  17. La sfarsit, se pune frisca pe deasupra.

  18. Razuiti ciocolata si decorati cu capsuni si nectarine.

  19. Dati vasul la rece, pana in momentul servirii.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.

2

Puteti pune in crema de branza mai mult zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piscoturi si panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

19.05.2017, 11:33

ce desert fain

dantes 1

19.05.2017, 12:33

Delicios!

kytz 1

20.05.2017, 06:46

Mai combin și eu din astea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana modificata