Desert cu spuma de zmeura

de Rocsi in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 1664 vizualizari

 

Acest desert trebuia sa fie de fapt o prajitura. S-au adunat atat de multe treburi intr-una din aceste zile, ca nu am mai avut rabdare sa bibilesc prajitura si am trasformat-o in desert la pahar. Un deliciu iese oricum, indiferent sub ce forma il faceti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 100 gr unt moale
    • 4-5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Spuma de zmeura:
    • 500 gr zmeura
    • 2 linguri zahar
    • 250 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana grasa de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • 3 foi de gelatina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • biscuiti de cacao pentru decor
    • coacaze pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu spuma de zmeura:

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.


Spuma de zmeura: Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Spalam zmeura, o dam prin blender. Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele. Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet. Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa. Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma. Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde. In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura. Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore. Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu spuma de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

28.08.2015, 21:33

Multumesc Adriana!

diaconta 1

28.08.2015, 21:34

Un desert PERFECT!!!!
Atat de mult imi place cat de curat lucrezi si ce poze apetisante faci.
Bravo Rocsi draga

Rocsi 1

30.08.2015, 19:49

Saru-mna din suflet Dia. Eu nu pot decat sa te felicit pentru tot ceea ce faci. Stii ca din mana ta iefse arta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de lamaie si biscuiti