Desert cu spuma de zmeura

de Rocsi in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 4323 vizualizari

 

Acest desert trebuia sa fie de fapt o prajitura. S-au adunat atat de multe treburi intr-una din aceste zile, ca nu am mai avut rabdare sa bibilesc prajitura si am trasformat-o in desert la pahar. Un deliciu iese oricum, indiferent sub ce forma il faceti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 100 gr unt moale
    • 4-5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Spuma de zmeura:
    • 500 gr zmeura
    • 2 linguri zahar
    • 250 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana grasa de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • 3 foi de gelatina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • biscuiti de cacao pentru decor
    • coacaze pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu spuma de zmeura:

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.

Spuma de zmeura: Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Spalam zmeura, o dam prin blender. Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele. Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet. Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa. Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma. Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde. In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura. Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore. Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu spuma de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

28.08.2015, 21:33

Multumesc Adriana!

diaconta 1

28.08.2015, 21:34

Un desert PERFECT!!!!
Atat de mult imi place cat de curat lucrezi si ce poze apetisante faci.
Bravo Rocsi draga

Rocsi 1

30.08.2015, 19:49

Saru-mna din suflet Dia. Eu nu pot decat sa te felicit pentru tot ceea ce faci. Stii ca din mana ta iefse arta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura