Desert cu visine si iaurt

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 19 Iul 2017 | 2218 vizualizari

 

Un desert usor, de vara ! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 170 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri fineti
  • 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
  • 300 g visine
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu visine si iaurt:

Pentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda detasabila. Presam usor compozitia de biscuiti si introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine, punem pe foc visinele cu zaharul si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si amidonul amestecat cu 2 -3 linguri de apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.

Mixam frisca. Amestecam cele 2 linguri de fineti cu 3-4 linguri de frisca batuta si distribuim compozitia peste biscuiti. Introducem din nou la rece.

Oprim cateva linguri din frisca pentru ornat, iar restul de frisca il amestecam cu iaurtul si visinele din jeleu (separam din jeleu fructele de lichid).

Distribuim aceasta compozitie peste cea de fineti. Incalzim putin jeleul ramas fara fructe si adaugam gelatina. 

Ornam desertul cu frisca, visine si jeleul de visine.

TIPS-URI

1

Puteti adauga gelatina in crema cu fineti sau cea cu iaurt. daca va ies mai subtiri.

2

Puteti adauga zahar pudra in crema cu iaurt daca doriti un desert mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate