Desert cu zahar ars

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2009 | 5120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa.


Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.


Se bate frisca cu vanilia.

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.


Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.


Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

Reteta originala era cu smantana de 20% grasime,in loc de frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie