Desert cu zahar ars

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2009 | 1997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa.


Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.


Se bate frisca cu vanilia.

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.


Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.


Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

Reteta originala era cu smantana de 20% grasime,in loc de frisca lichida.

 

RETETA IN IMAGINI

Desert cu zahar ars-0
Desert cu zahar ars-1
Desert cu zahar ars-2
Desert cu zahar ars-3

COMENTARII (6)

Miha

Miha 1

29.06.2009, 22:42

Facem loc daca nu mai e...

Miha

Miha 1

04.07.2009, 09:56

Alina,pentru tine fac o livrare si acasa. Reteta este si pe blog. ;)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!