Desert cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 15 Iul 2020 | 512 vizualizari

 

Am profitat de ultima zmeura culeasa si mi-am zis ca merge la fix un desert nu foarte pretentios dar delicios.Retete de vara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zmeura
  • 6 linguri de zahar
  • 400 g lapte (atentie am cantarit laptele nu l-am masurat de aceea am scris g si nu ml )
  • 600 g smantana de gatit cu 35 % grasime
  • esenta vanilie Madagascar 
  • 80 g ciocolata alba 
  • 20 g gelatina granule
  • piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu zmeura:

Mai intai am pus zmeura intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si am pus la foc, am lasat sa dea in cateva clocote apoi am tras craticioara de pe foc si am lasat sa se raceasca, am obtinut un fel de gem. Gelatina cu 100 ml apa rece am pus-o la hidratat.Intr-o cratita de inox am cantarit laptele si smantana de gatit, am adaugat 2 linguri de zahar si esenta de vanilie si am pus cratita pe foc, am amestecat continuu pana a ajuns la punctul de fierbere, am tras cratita de pe foc si am adaugat ciocolata, am omogenizat pana ce ciocolata sa topit. Apoi am incorporat gelatina hidratata amestecand foarte bine. Am ales niste pahare nu foarte inalte in care am pus un strat de gem zmeura, am asezat cate un piscot in fiecare pahar apoi am turnat amestecul cu ciocolata si am bagat la frigider paharele sa se intareasca desertul ( pentru cateva ore ). Cand desertul sa intarit am pus deasupra restul de gem ramas, am decorat cu zmeura proaspata si ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

23.07.2020, 00:14

Ce bune!!!

mihaelar63 1

23.07.2020, 00:14

Ma tot intreb ,unde ai gasit asa vacuta grasa ? Pardon, smantanuta )

mirela0911 1

25.07.2020, 20:23

Arata intr-un mare fel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”