Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 39309 vizualizari

 

I se mai zice tavalita, dar difera de unele retete prin faptul ca blatul e cu miere si are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de cocos in fulgi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuburi cu miere si nuca de cocos:

Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racorit adaugam faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).


Se face testul cu scobitoarea si chiar daca pare rumenit deasupra trebuie vazut sa nu fie crud in interior. Din cauza mierii capata o culoare maronie deasupra. Se scoate din tava cu grija si cand e rece se taie cuburi.


Glazura: Amestecam toate ingredientele intr-un vas si punem la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa. Sa vedem daca e bine legat siropul turnam cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile raman inchegate frumos, e gata. Daca se imprastie, mai lasam putin pe foc.


Luam de pe foc si inmuiem cuburile de blat in glazura si le scoatem pe o tava cu grija. Facem la fel cu toate bucatile. La final, le tavalim prin fulgi de nuca de cocos.


Este o prajitura foarte aromata si delicioasa!!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si tavalita prin nuca macinata, e foarte gustoasa si asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lavinia 1

29.04.2014, 09:43

si eu tot cu miere o stiu,delicioasa

pity19 1

29.04.2014, 15:30

Am sa le incerc si eu odata!

merisor 1

29.04.2014, 17:26

Tot asa am si eu reteta, cu miere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita