Tavalite cu nuci

de Rocsi in Prajituri, 26 Dec 2009 | 13494 vizualizari

 

Reteta o am de la o vecina si de cand mi-a dat-o o fac des pentru ca iese si buna si multe bucati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 cani faina(poate o lingura, doua in plus sau in minus)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop: 
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cub unt
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite cu nuci:

Blatul:


Ouale le punem intr-un bol si le mixam. Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana se topeste. Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie. La urma punem faina in ploaie si praful de copt. Mixam pana obtinem compozitia unui chec. Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt. Turnam compozitia si o dam in cuptorul incins. Cand este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se racoreasca.


Siropul:


Intr-o cratita punem apa, zaharul si cacaoa. Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, timp in care mestecam cu telul din cand in cand. Dam deoparte cand este gata, incorporam untul, esenta de rom si amestecam bine cu telul sa se topeasca untul . Lasam sa se racoreasca cat sa fie suportabil la mana.


Prajitura o taiem patratele. Trecem fiecare bucata prin sirop, apoi le tavalim in nuca macinata ( sau puteti sa le treceti si prin nuca de cocos).


Le asezam pe un platou sa se raceasca, apoi servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

10.09.2012, 10:11

Multumesc Dobrezaira!

CEOFIOFI 1

16.09.2012, 14:01

SUPER..usor de facut si merge la o cafeluta

Rocsi 1

16.09.2012, 18:35

Multumesc Ceofiofi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tavalita in nuca de cocos