Desert delicios

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 5467 vizualizari

 

Reteta cred ca e 100% nemteasca..Ieri am fost la cineva in vizita si am papat cu nuci pisate(eu nu am pus ca nu mai manca sotiorul),si am cerut reteta...parca a mea a iesit mai buna..modesta de mine..

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte 
  • 2 esente vanilie
  • 40 ml zeama de portocala stoarsa
  • 100gr biscuiti pisati
  • 50 gr gris fin
  • 4 lingurite miere de tei
  • 2 albusuri ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert delicios:

Laptele se pune la fiert,iar cand fierbe se adauga pe rand:mierea(se amesteca pana se topeste),grisul.esentele,zeama de portocala si biscuitii pisati.

In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Cand compozitia s-a ingrosat cat de cat,se ia de pe foc si se pune un pic la racit.

Intre timp se bat albusurile spuma,sa fie foarte tare sa nu se i-a de pe tel sau mixer(eu nu stiu ce am facut ca nu s-au intarit ca lumea si at am pus un plic de intaritor de frisca).

Cand spuma este gata se adauga putin cate putin compozitia un pic racita(nu inchegata de tot) si se amesteca cu mixerul bine ,bine toate ingredientele.

Se da putin la rece si este gata de servit

Are o aroma atat de bunaa...Merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert delicios" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi "de la Bunica"