Desert eclere cu crema de vanilie

de nico15 in Dulciuri, 4 Aug 2017 | 649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru choux:
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei sau unt nesarat, eu am pus ulei
  • 125 g de faina
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 3 oua
  • Crema de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 200-250 g de zahar
  • 200 g de faina sau 100 g de amidon
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie:

Intr-o cratita, adaugam apa, uleiul, sarea si punem pe foc. Cand amestecul incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc. Turnam faina in bloc (adica toata odata) si o incorporam rapid cu o spatula.


Amestecul va deveni ca o pasta. Lasam sa se raceasca putin si adaugam ouale pe rand, dupa ce am incorporat bine primul ou, urmeaza al doilea si procedam la fel si cu al treilea. Punem compozitia rezultata intr -un posh si turnam eclerurile, intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Lasam loc intre ecleruri ca vor creste, dupa care dam la cuptorul preincalzit in avans, la 190 de grade C, aproximativ 15 minute.


NU deschidem usa la cuptor. Dupa care micsoram temperatura la 175 de grade C, pentru inca 15-20 de minute. Pana sunt aurii si sunt un pic uscate. Daca observati ca nu au acea culoare frumoasa aurie, mai lasati suplimentar, dar verificati cu atentie.


Dupa ce eclerurile sunt gata, le vom pune pe un gratar sa se raceasca, dupa care le vom umple cu crema de vanilie pregatita anterior.


Punem laptele intr-o cratita si dam la foc mic, adaugam semintele de la pastaia de vanilie, cand incepe sa se incalzeasca, luam o cana de lapte si o lasam in asteptare. Dam focul mic si continuam fierberea laptelui incet. Suntem atenti sa nu se lipeasca.


Separat amestecam ouale cu zaharul. Cand am incorporat tot zaharul incepem sa turnam laptele si adaugam si faina cernuta. Luam laptele de pe foc si temperam amestecul adaugand putin cate putin si suntem atenti sa nu se taie crema sau sa nu se lipeasca.


Punem toata compozitia inapoi in cratita si amestecam deoarece, daca lasam nesupravegheata, se va lipi. Cand vedem ca s-a ingrosat suficient si avem textura dorita, luam de pe foc. Lasam sa se raceasca si vom da crema la frigider, nu inainte de a acoperi crema cu folie de plastic(direct pe crema). Cand dorim sa ne apucam de montarea eclerelor, scoatem crema de vanilie si o punem in bolul mixerului si o mixam putin sa aibe o textura mai cremoasa.


Punem compozitia in posh si trecem la umplerea eclerurilor.


Optional putem decora si cu frisca, sos de ciocolata sau putem glazura eclerurile este in functie de preferinta dumneavoastra.


Eu am facut din jumatate de cantitatea mentionata mai sus si mi-au iesit 15 eclere, 3 mari si restul mini ecleruri.



Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

07.08.2017, 19:49

WAW! Ce-i acolo?!?

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 16:47

cele mai bune!

oanapl 1

14.08.2017, 22:58

Ce de bunătăți! Din toate aș vrea, nu doar eclere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara