Desert flan cu lapte condensat si cafea

de xana in Bucatarasi celebri, 13 Mar 2018 | 527 vizualizari

 

Reteta apartine bucatarului australian Bill Granger si este minunata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cutie de lapte condensat(370gr)
  • 1 lingurita cu varf de cafea instant
  • 400 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu lapte condensat si cafea:

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia.


Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu laptele condensat. Adaugam vanilia, cafeaua si laptele si omogenizam.


Trecem compozitia printr-o sita si o turnam peste caramel apoi punem forma intr-o alta putin mai mare in care turnam apa fierbinte apoi acoperim cu folie de aluminiu.


Dam la cuptorul preincalzit la 150º C, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute.



Cand s-a racit complet trecem un cutit pe margini apoi o rasturnam pe platoul de servit si o dam la frigider pentru o ora- doua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

15.03.2018, 06:49

Foarte reușit!

kytz 1

16.03.2018, 07:05

Deosebit de bun!

dantes 1

18.03.2018, 08:19

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu crema mousseline si afine