Desert flan cu nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 397 vizualizari

 

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g de nuca de cocos
  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 20 cl de lapte
  • 40 cl de lapte de cocos
  • 3 oua

caramel lichid :

  • 100 g de zahar
  • 10 cl de apa
  • 1/2 lingurita de otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu nuca de cocos:

Mod de preparare caramel lichid:


Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.


Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.


Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.


Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!


Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine.


Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).


Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.





Mod de preparare flan :


Incalziti cuptorul la 180°C.


Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.


Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.


Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).


Varsati compozitia deasupra.


Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.


Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.


Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.


Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.


Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

25.06.2017, 16:59

noiinbucatarie 1

26.06.2017, 13:11

oanapl 1

26.06.2017, 22:48

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise