Desert flan cu nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 1155 vizualizari

 

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g de nuca de cocos
  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 20 cl de lapte
  • 40 cl de lapte de cocos
  • 3 oua

caramel lichid :

  • 100 g de zahar
  • 10 cl de apa
  • 1/2 lingurita de otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu nuca de cocos:

Mod de preparare caramel lichid:


Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.


Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.


Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.


Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!


Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine.


Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).


Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.





Mod de preparare flan :


Incalziti cuptorul la 180°C.


Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.


Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.


Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).


Varsati compozitia deasupra.


Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.


Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.


Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.


Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.


Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

25.06.2017, 16:59

Rahela Velicu 1

26.06.2017, 13:11

oanapl 1

26.06.2017, 22:48

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos