Desert flan cu nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 245 vizualizari

 

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g de nuca de cocos
  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 20 cl de lapte
  • 40 cl de lapte de cocos
  • 3 oua

caramel lichid :

  • 100 g de zahar
  • 10 cl de apa
  • 1/2 lingurita de otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu nuca de cocos:

Mod de preparare caramel lichid:


Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.


Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.


Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.


Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!


Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine.


Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).


Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.





Mod de preparare flan :


Incalziti cuptorul la 180°C.


Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.


Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.


Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).


Varsati compozitia deasupra.


Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.


Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.


Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.


Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.


Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

25.06.2017, 16:59

noiinbucatarie 1

26.06.2017, 13:11

oanapl 1

26.06.2017, 22:48

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Amandine