Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Apr 2017 | 691 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. unt gras (80% grasime) sau untura de porc
  • 220 gr. zahar
  • 2 oua mari de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (400-500 gr.)
  • 1 borcan pasta de macese
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul.


Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina.


Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Pasta de macese se amesteca cu nuca de cocos rasa.


Intindem pe masa de lucru infainata aluatul, decupam floricele si le asezam pe hartie de copt in tava.


Jumatate din floricele vor avea cate o gaura la mijloc, aceasta se va face inainte de a aseza in tava floricelele, imediat dupa decuparea acestora cu forma ( eu am folosit un dui pentru aceasta operatiune).


Dam tavile la cuptor, pana ce fursecurile primesc culoare aurie.


Le scoatem din cuptor, le lasam la racit si lipim intre ele cu amestec de dulceata cu nuca de cocos, cate doua floricele: una intreaga, iar deasupra, asezam una cu gaura.


Le asezam pe un platou si le pudram cu mult zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

19.04.2017, 07:35

Floricele pe câmpii, hai să le-adunăm, bucătărași!

Rocsi 1

19.04.2017, 19:29

Servesc si eu!

oanapl 1

23.04.2017, 14:53

Ce frumusele sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada