Desert fursecuri cu aroma de menta

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Aug 2019 | 1820 vizualizari

 

M-am inspirat la acesta reteta de la jamila dar am modificat cantitatile la unele ingrediente in plus am pus esenta de menta si-au rezultat aceste minunate fursecuri cu gust de menta. Imi place mult aceasta combinatie! :X
Din aceasta compozitie am facut fursecuri cu decor diferit. Cele tavalite prin zahar pudra care la copt crapa si se vad asa frumos si celelalte decorate cu bombonele pentru decor.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 1 lingura eseta de vanilie
  • 25 ml esenta de menta
  • un plic praf de copt
  • 50 gr zahar pudra pentru tavalit
  • pentru decor bombonele micute
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu aroma de menta:

Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia, formam bilute. Am facut doua tavi : una cu bilute date prin zahar pudra si au iesit crapate la copt si celalta tava cu bilute ornate cu bombonele decor.

Tavile le-am introdus pe rand... pe raftul doi, in cuptorul preincalzit la o temperatura de 175 grade C, pentru 13-15 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Madlene