Desert fursecuri cu model traditional

de oanapl in Dulciuri, 1 Dec 2017 | 656 vizualizari

 

reteta romaneasca
La mulți ani dragi români! De ziua națională a României am pregătit aceste fursecuri cu model tradițional, deoarece ador IA românească și ștergarele cu motive populare. Această rețetă nu e neapărat una românească cu tradiție, dar deoarece reprezintă motivele populare am considerat că se încadrează foarte bine în tema concursului lansat de dvs.
Deși pare ușor de pregătit, este o rețetă foarte migăloasă, care cere mult timp și răbdare. Se vede cu ochiul liber că eu nu am avut așa multă răbdare deoarece nu am tăiat fășiile de aluat perfect egale. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Simonei Callas.

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt moale
  • 250 g zahăr măcinat
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 600 g făină
  • 30 g cacao neagră
  • colorant alimentar roșu
  • 1 albuș de ou (crud)
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu model traditional:

Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul. Iei aproape 1/2 din aluatul obținut și îl împarți în două: o parte o amesteci cu cacao, iar cealaltă parte o amesteci cu colorant alimentar roșu. Vei obține 3 aluaturi, alb, roșu, maro, pe care le înfășori în folie alimentară și le lași la frigider pentru 1-2 ore.


Iei pe rând fiecare din cele 3 aluaturi și le întinzi în strat de circa 6 mm. Pentru a obține un strat uniform poți folosi 2 cărți de grosime identică (învelite în folie alimentară) și întinzi aluatul între ele. Pui folie alimentară dedesubtul și deasupra aluatului, pentru a se întinde mai ușor. Pui foaia de aluat la congelator pentru 10 minute și apoi o tai în fâșii de circa 15 cm lungime și lățime de 6 mm. Pui fâșiile la congelator înainte de asamblare.


Așezi fâșiile de aluat lipite una de alta, conform modelului ales. Albușul de ou îl folosești ca adeziv și ungi laturile fâșiilor de aluat, înainte de a le lipi. Le asamblezi pe o hârtie de copt (așezată pe un tocător). După asamblare le întroduci în congelator pentru 10 minute, apoi le tai în felii cu grosime de 5-6 mm și așezi fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava in cuptorul preîncălzit la 175 de grade C, pentru 15 minute. Mie mi-au ieșit 18 fursecuri.


După ce s-au răcit, le depozitezi într-o cutie metalică cu capac.

 

TIPS-URI

1

Pui fâșiile la congelator înainte de asamblare, dar și înainte de a le taia (după ce au fost asamblate).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu model traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Valclaudia 1

10.12.2017, 08:01

Felicitari pentru rabdare!

mihaelar63 1

28.12.2017, 01:37

Ce frumusete

oanapl 1

05.01.2018, 19:48

Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert trufe cu pudra de roscove
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas