Desert fursecuri cu nuca

de gaby_duceag in Dulciuri, 11 Ian 2019 | 416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri cu nuci – 30 bucati
  • 245 g faina alba
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • 1/3 lingurita praf de copt.
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca tocata grosier
  • o lingura-doua miere
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu nuca:

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.


Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.


La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.


Asa-i c-am avut dreptate?


Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.


In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.


Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.


Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.


Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.


Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.


Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.


Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.


Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

14.01.2019, 23:45

Ne plac Dar nu vrem Stim ca nu ne dai ))

mena29 1

16.01.2019, 11:21

Delicioase, Găbițo! 👍 Să-mi fac, nu-i așa? 🤔

dantes 1

17.01.2019, 18:18

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata