Desert fursecuri dalmatiene

de RODIMUR in Dulciuri, 11 Ian 2019 | 352 vizualizari

 

Pe vremuri nu aduna nimeni în congelator albușurile de ouă rămase de la maioneză, sau de la unele creme. Dacă aveau timp, gospodinele preparau din albușuri câte ceva, dar dacă nu, atunci ele se pierdeau pur și simplu... Când avea timp, mama mea făcea din albușuri niște fursecuri pe care le orna, înainte de a le da la cuptor, cu nucă rumenită și mărunțită, iar când erau gata, le pudra cu zahăr.
Cum mi-au rămas multe albușuri de la sărbători, am hotărât să fac și eu niște fursecuri, când n-am mai fost foarte ocupată, dar nu le-am ornat cu nucă, ci cu pepite de ciocolată și le-am numit fursecuri ”dalmațiene”...
Numărul fursecurilor depinde de mărimea lor... Mie mi-au ieșit vreo 46, cam 5 fursecuri/porție...

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de unt
  • 225-250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1-2 lingurițe de esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri dalmatiene:

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia.


Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas.


Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă făina ”în ploaie”.


Când aluatul este uniform (dar moale) se ia cu lingurița și se pun grămăjoare, în tava în care s-a pus, în prealabil, hârtie de copt.


Se ornează fursecurile cu pepite de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, la temperatură medie.


Când fursecurile se rumenesc la bază, se scoate tava, se ia foaia de copt cu tot cu ele și se lasă să se răcorească, înainte de a le desprinde cu lama subțire a unui cuțit și a le depune pe un platou.


Nu se pudrează cu zahăr.

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie scos din timp de la frigider, ca să fie moale și ușor de mixat cu zahărul pudră.

2

Albușurile se mixează mai întâi cu sarea, ca să ia volum, după care se adaugă treptat zahărul pudră.

3

Amestecați ușor cele două compoziții și apoi când adăugați făina, ca să nu se piardă aerul înglobat prin mixare.

4

Compoziția pentru fursecuri va fi moale și aerată. De aceea se ia cu lingurița și se depun grămăjoare pe hârtia de copt, la distanță, să nu se lipească între ele la copt (ele se vor întinde și aplatiza).

5

Nu țineți fursecurile prea mult în cuptor. Ele trebuie să rămână albe și rumenite doar la bază.

6

Nu se pudrează cu zahăr aceste fursecuri, pentru a face vizibile petele de ciocolată care le-au adus numele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri dalmatiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

14.01.2019, 10:15

Mulțumesc frumos, Georgiana!

dantes 1

17.01.2019, 18:06

Bune!

RODIMUR 1

17.01.2019, 18:54

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt