Desert fursecuri dalmatiene

de RODIMUR in Dulciuri, 11 Ian 2019 | 2934 vizualizari

 

Pe vremuri nu aduna nimeni în congelator albușurile de ouă rămase de la maioneză, sau de la unele creme. Dacă aveau timp, gospodinele preparau din albușuri câte ceva, dar dacă nu, atunci ele se pierdeau pur și simplu... Când avea timp, mama mea făcea din albușuri niște fursecuri pe care le orna, înainte de a le da la cuptor, cu nucă rumenită și mărunțită, iar când erau gata, le pudra cu zahăr.
Cum mi-au rămas multe albușuri de la sărbători, am hotărât să fac și eu niște fursecuri, când n-am mai fost foarte ocupată, dar nu le-am ornat cu nucă, ci cu pepite de ciocolată și le-am numit fursecuri ”dalmațiene”...
Numărul fursecurilor depinde de mărimea lor... Mie mi-au ieșit vreo 46, cam 5 fursecuri/porție...

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de unt
  • 225-250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1-2 lingurițe de esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri dalmatiene:

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia.

Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas.

Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă făina ”în ploaie”.

Când aluatul este uniform (dar moale) se ia cu lingurița și se pun grămăjoare, în tava în care s-a pus, în prealabil, hârtie de copt.

Se ornează fursecurile cu pepite de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, la temperatură medie.

Când fursecurile se rumenesc la bază, se scoate tava, se ia foaia de copt cu tot cu ele și se lasă să se răcorească, înainte de a le desprinde cu lama subțire a unui cuțit și a le  depune pe un platou.

Nu se pudrează cu zahăr.

TIPS-URI

1

Untul trebuie scos din timp de la frigider, ca să fie moale și ușor de mixat cu zahărul pudră.

2

Albușurile se mixează mai întâi cu sarea, ca să ia volum, după care se adaugă treptat zahărul pudră.

3

Amestecați ușor cele două compoziții și apoi când adăugați făina, ca să nu se piardă aerul înglobat prin mixare.

4

Compoziția pentru fursecuri va fi moale și aerată. De aceea se ia cu lingurița și se depun grămăjoare pe hârtia de copt, la distanță, să nu se lipească între ele la copt (ele se vor întinde și aplatiza).

5

Nu țineți fursecurile prea mult în cuptor. Ele trebuie să rămână albe și rumenite doar la bază.

6

Nu se pudrează cu zahăr aceste fursecuri, pentru a face vizibile petele de ciocolată care le-au adus numele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri dalmatiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

12.12.2019, 08:34

Îți mulțumesc frumos, Lucy!

Ksenya 1

12.12.2019, 12:06

Ce frumoase sunt,am sa le fac si eu

RODIMUR 1

12.12.2019, 12:25

Ksenya, îți mulțumesc frumos pentru apreciere! Chiar merită să le faci, pentru că sunt tare drăguțe și bune...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini guguluf