Desert galuste cu caise si miez de nuca

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Aug 2019 | 2072 vizualizari

 

Galustile cu caise sunt la fel de bune ca si cele cu prune. Noua ne plac ambele variante.
Nu cred ca este cazul sa le mai laud ...sunt delicioase! ;) :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 550-650 gr faina tip 650
  • 700-800 gr caise micute
  • 300 gr pesmet
  • 50 gr unt
  • 250 gr zahar +3 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara macinata
  • miez de nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise si miez de nuca:

Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare.

Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana cand pesmetul si-a schimbat culoarea, am adaugat zaharul si scortisoara dupa gust si am oprit focul continuand sa amestec in pesmet.

Dupa ce cartofii au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat sa se racoreasca. Dupa ce s-au racorit, am adaugat doua oua, doua linguri de ulei si i-am pasat. Am trecut la incorporarea fainii treptat ( in functie de faina poate intra mai mult sau mai putin) , am pus sare dupa gust si am framntat un aluat usor lipicios.

Cu mainile infainate am rupt din aluat bucati modelandu-le in forma de bila, am aplatizat-o si in mijlocul ei am asezat caisa iar in locul samburelui scos am pus miez de nuca, am strans si am format bila la loc. Am continuat asa pana am terminat aluatul si caisele. Mi-au iesit in jur de 33 bucati.

Intr-o oala mai mare am pus apa pe jumatate si am lasat sa fiarba, cand apa a dat in clocot am pus galustele si le-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat deasupra apei. Cu ajutorul paletei cu gauri le-am scos si le-am tavalit in pesmet.

Foarte bune calde dar si reci. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza