Desert gem de caise si piersici

de Oana in Dulceata / Gem, 7 Aug 2017 | 361 vizualizari

 

Un gem aromat si delicat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg piersici fara samburi
  • 600 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise si piersici:

Spala fructele si scoate-le samburii, apoi cantareste-le.

Taie piersicile cuburi, iar caisele in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari. Stropeste-le cu zeama de lamaie.

Pune fructele intr-o oala incapatoare, cu fund dublu, alternand cu straturi de zahar.

Lasa-le sa stea cateva ore, sa isi lase zeama, apoi pune oala pe foc potrivit si lasa sa fiarba.


Cand incepe sa faca spuma, adun-o cu o spumiera si apoi amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca, mai ales cand gemul incepe sa se ingroase.


Verifica pe o farfurie daca s-a ingrosat, picurand zeama. Daca bobita sta ferma, fara sa curga, inseamna ca este gata.

Pune gemul in borcanele sterilizate si inchide capacele, apoi intoarce-le cu capacul in jos, acopera-le cu un prosop de bucatarie si lasa-le sa se raceasca. Muta-le apoi in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:17

oanapl 1

09.08.2017, 23:14

Ce bunătate!

dantes 1

11.08.2017, 16:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni