Desert gofre cu fructe de padure

de dantes in Dulciuri, 22 Iul 2020 | 2551 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • Lapte 400 ml.
  • faina 300 g
  • unt topit 100 gr.
  • praf de copt 10 gr.
  • oua 4 buc
  • zahar 50 gr
  • esenta de vanilie 10 ml.
  • sare un varf de cutit
  • Pentru sosul de fructe
  • 200 gr.mure
  • 200 gr. zmeura
  • 50 g zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre cu fructe de padure:

Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute.

Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea.

Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si racit,esenta de vanilie.

Amestecam usor si incorporam laptele treptat.Batem albusurile cu putina sare pana cand se vor transforma intr-o spuma tare si le punem peste compozitie si le amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Preincalzim aparatul de gofre il ungem cu putin ulei si punem din aluat intr-un strat uniform si le lasam sa se coaca 3-4 minute.

Se servesc cu sosul de fructe langa ele s-au turnam sosul deasupra in functie de preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,