Prajitura rasturnata cu ananas

de mihaelar63 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 3802 vizualizari

 

O reteta de familie care poate fi serviata cu topingul preferat atat la mic-dejun cat si la desert . ,,Pineapple upside-down cake'' se poate servi atat calda cat si rece . Cam aceasta este prezentarea de pe ,, Kreyolcuisine '' de unde am preluat eu reteta .

 

INGREDIENTE

Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun

  • 1 cutie compot ananas
  • cutie compot cirese - eu am avut glazurate
  • 1/2 unt
  • 1 cana zahar alb
  • 4 oua
  • 4 lingurite praf copt - am pus un plic
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
  • 2 linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu ananas:

  • Incalziti cuptorul.
  • Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
  • Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
  • Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .
  • Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale  cu ajutorul mixerului electric.
  • Rand pe rand se incorporeaza si laptele.
  • Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.
  • Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.
  • Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .
  • Se scoate tava si se  rastoarna pe o farfurie  mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .
  • Se ridica tava de pe prajitura.
  • Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

18.05.2015, 21:22

Delicioasa!

Andra_Constantinescu 1

23.05.2015, 06:38

Buna!

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 14:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si ananas