Prajitura rasturnata cu ananas

de mihaelar63 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 7856 vizualizari

 

O reteta de familie care poate fi serviata cu topingul preferat atat la mic-dejun cat si la desert . ,,Pineapple upside-down cake'' se poate servi atat calda cat si rece . Cam aceasta este prezentarea de pe ,, Kreyolcuisine '' de unde am preluat eu reteta .

 

INGREDIENTE

Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun

  • 1 cutie compot ananas
  • cutie compot cirese - eu am avut glazurate
  • 1/2 unt
  • 1 cana zahar alb
  • 4 oua
  • 4 lingurite praf copt - am pus un plic
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
  • 2 linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu ananas:

  • Incalziti cuptorul.
  • Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
  • Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
  • Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .
  • Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale  cu ajutorul mixerului electric.
  • Rand pe rand se incorporeaza si laptele.
  • Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.
  • Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.
  • Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .
  • Se scoate tava si se  rastoarna pe o farfurie  mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .
  • Se ridica tava de pe prajitura.
  • Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura KREM A LA KREM cu ananas