Prajitura rasturnata cu ananas

de mihaelar63 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 5437 vizualizari

 

O reteta de familie care poate fi serviata cu topingul preferat atat la mic-dejun cat si la desert . ,,Pineapple upside-down cake'' se poate servi atat calda cat si rece . Cam aceasta este prezentarea de pe ,, Kreyolcuisine '' de unde am preluat eu reteta .

 

INGREDIENTE

Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun

  • 1 cutie compot ananas
  • cutie compot cirese - eu am avut glazurate
  • 1/2 unt
  • 1 cana zahar alb
  • 4 oua
  • 4 lingurite praf copt - am pus un plic
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
  • 2 linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu ananas:


  • Incalziti cuptorul.

  • Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.

  • Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.

  • Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .

  • Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale cu ajutorul mixerului electric.

  • Rand pe rand se incorporeaza si laptele.

  • Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.

  • Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.

  • Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .

  • Se scoate tava si se rastoarna pe o farfurie mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .

  • Se ridica tava de pe prajitura.

  • Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

18.05.2015, 21:22

Delicioasa!

Andra_Constantinescu 1

23.05.2015, 06:38

Buna!

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 14:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu ananas