Prajitura rasturnata cu ananas

de mihaelar63 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 3222 vizualizari

 

O reteta de familie care poate fi serviata cu topingul preferat atat la mic-dejun cat si la desert . ,,Pineapple upside-down cake'' se poate servi atat calda cat si rece . Cam aceasta este prezentarea de pe ,, Kreyolcuisine '' de unde am preluat eu reteta .

 

INGREDIENTE

Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun

  • 1 cutie compot ananas
  • cutie compot cirese - eu am avut glazurate
  • 1/2 unt
  • 1 cana zahar alb
  • 4 oua
  • 4 lingurite praf copt - am pus un plic
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
  • 2 linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu ananas:


  • Incalziti cuptorul.

  • Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.

  • Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.

  • Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .

  • Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale cu ajutorul mixerului electric.

  • Rand pe rand se incorporeaza si laptele.

  • Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.

  • Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.

  • Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .

  • Se scoate tava si se rastoarna pe o farfurie mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .

  • Se ridica tava de pe prajitura.

  • Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

18.05.2015, 21:22

Delicioasa!

Andra_Constantinescu 1

23.05.2015, 06:38

Buna!

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas