Placinta cu mere

de mihaelaM in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 2132 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 500g faina
  • 100g unt
  • drojdie(cat o nuca)
  • lapte
  • 1lingurita rasa sare
  • 1lingura zahar

UMPLUTURA

  • 1kg mere
  • 100g unt
  • 3linguri zahar
  • 1lingurita rasa scortisoara
  • nuci
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca.

Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit impreuna cu untul si zaharul.Mestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

Spargem nucile le taiem ,iar cand merele sunt gata punem si nucile.Amestecam totul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce merele s-au racit putem intinde foaia din alut pe care o vom umple si o vom rula dupa care o vom pune intr-o tava unsa cu unt si tot asa pana tava s-a umplut.

Dam la cuptorul incins pana se rumeneste.O scoatem din cuptor dupa care o ungem cu miere.

Eu am lasat-o sa se raceasca...nu-mi place calda.Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelaM 1

22.01.2012, 21:59

Multumesc Iri

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

delicioasa placinta!

mihaelaM 1

06.12.2012, 00:41

Iti dau si ceva dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!