Placinta cu mere

de mihaelaM in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 2221 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 500g faina
  • 100g unt
  • drojdie(cat o nuca)
  • lapte
  • 1lingurita rasa sare
  • 1lingura zahar

UMPLUTURA

  • 1kg mere
  • 100g unt
  • 3linguri zahar
  • 1lingurita rasa scortisoara
  • nuci
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca.


Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit impreuna cu untul si zaharul.Mestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.


Spargem nucile le taiem ,iar cand merele sunt gata punem si nucile.Amestecam totul si lasam sa se raceasca.


Dupa ce merele s-au racit putem intinde foaia din alut pe care o vom umple si o vom rula dupa care o vom pune intr-o tava unsa cu unt si tot asa pana tava s-a umplut.


Dam la cuptorul incins pana se rumeneste.O scoatem din cuptor dupa care o ungem cu miere.


Eu am lasat-o sa se raceasca...nu-mi place calda.Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelaM 1

22.01.2012, 21:59

Multumesc Iri

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

delicioasa placinta!

mihaelaM 1

06.12.2012, 00:41

Iti dau si ceva dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu blat de gris