Desert gogosi braziliene

de Auras12 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 1245 vizualizari

 

Poftele mele de graviduta ;) M-am inspirat de pe gustos.ro si mi-au iesit niste gogosici delicioase :) yammy

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 15 gr. unt
  • 400 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • nuca de cocos
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 ml. lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi braziliene:

Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Pun peste aluat, untul la temperatura camerei, taiat cubulete si framant pana se incorporeaza tot si devine neted. Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca timp de o ora.


Intre timp, pregatesc sosul de cacao. Intr-un bol, pun cele doua linguri de cacao cu cele doua linguri de zahar pudra, amestec si torn treptat laptele. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire. Lasam sosul de cacao la o parte si, daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il iau si il impart in bucatele mici, cam cat o nuca. Fiecare bucatica o modelez intre palme, dandu-i forma de bila. Le prajesc in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Apoi, fiecare gogosica o trec prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

oanapl 1

08.04.2017, 19:42

Ce bune sunt!

Rocsi 1

08.04.2017, 20:03

Iau si eu 2-3 bucati, ca prea bine arata!

-Licurici- 1

21.04.2017, 10:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake