Desert gogosi braziliene

de Auras12 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 774 vizualizari

 

Poftele mele de graviduta ;) M-am inspirat de pe gustos.ro si mi-au iesit niste gogosici delicioase :) yammy

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 15 gr. unt
  • 400 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • nuca de cocos
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 ml. lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi braziliene:

Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Pun peste aluat, untul la temperatura camerei, taiat cubulete si framant pana se incorporeaza tot si devine neted. Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca timp de o ora.


Intre timp, pregatesc sosul de cacao. Intr-un bol, pun cele doua linguri de cacao cu cele doua linguri de zahar pudra, amestec si torn treptat laptele. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire. Lasam sosul de cacao la o parte si, daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il iau si il impart in bucatele mici, cam cat o nuca. Fiecare bucatica o modelez intre palme, dandu-i forma de bila. Le prajesc in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Apoi, fiecare gogosica o trec prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

oanapl 1

08.04.2017, 19:42

Ce bune sunt!

Rocsi 1

08.04.2017, 20:03

Iau si eu 2-3 bucati, ca prea bine arata!

-Licurici- 1

21.04.2017, 10:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute tip Raffaello