Placinta cu ricotta si stafide

de Andreea Caroline in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 5168 vizualizari

 

Ricotta mi s-a parut branza ce in combinatie cu zahar aduce cel mai mult la gust cu branza dulce de vaci romaneasca ...
Placinta a fost o bunatate si pentru aluat m-am inspirat de la placintele Gabitzei :X ( Gaby_d) ... (http://www.bucataras.ro/retete/placinte-trandafir-cu-branza-si-marar-64512.html )

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 650 gr faina alba tip '00'
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr ricotta
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta rom

+ un ou pentru uns ; zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta si stafide:

Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit.


Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut .


Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale intregi si coaja rasa de lamaie.


Adaugam treptat amestecul cu lapte si incepem sa framantam adaugand uleiul de masline putin cate putin . Framantam cel putin 10 minute.


Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si dam la rece.


Intre timp pregatim umplutura :


Punem ricotta intr-un bol si amestecam bine cu zaharul,ouale si stafidele stropite cu esenta de rom.


Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 3 bucati .


Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor in foaie subtire.Punem din compozitia cu branza si rulam .


Procedam astfel cu fiecare bucata de aluat in parte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) .


Ungel placinta cu uol batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta se rumeneste frumos la suprafata.


Lasam sa se raceasca si dupa preferinta pudram cu zahar pudra .


DELICIOASA !!! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:33

Rocsi

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:35

Xandrine

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:35

Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza