Desert gogosi umplute cu gem

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 21 Apr 2018 | 2333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 2 oua
  • 70 grame unt
  • coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • gem de zmeura si caise pentru umplut
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi umplute cu gem:

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte. 

Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei. 

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta). 

Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul, laptele si putina faina. Se lasa la crescut 15 minute, apoi se amesteca cu restul de faina, esenta de vanilie, galbnusurile, untul, sare si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se framanta pana devine catifelat. Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se intinde apoi aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor, in foaie nu foarte subtire. Se taie cu o forma pentru biscuiti sau un pahar. 

Se prajesc in baie de ulei cateva minute, pana devin brun-aurii. Se lasa putin la racit inainte de a fi umplute. 

Se pot umple cu un varf pentru ornat torturi, cel lung, ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune