Desert guguluf din albusuri, cu merisoare

de RODIMUR in Dulciuri, 30 Iun 2019 | 2708 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un guguluf din albușuri, cu merișoare. Dacă de obicei folosesc stafide, de această dată am preferat merișoarele, pentru gustul lor dulce-acrișor și mi s-a părut, până la urmă, o bună idee. Astfel am avut zilele acestea un desert foarte bun și în plus am mai folosit din albușurile puse la păstrare. 

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri rase de făină albă
  • 1 linguriță de coajă răzuită de portocale
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 150 grame de merișoare
  • unt pentru uns forma de copt
  • Pentru decor:
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • cireșe confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri, cu merisoare:

Albușurile se mixează bine cu praful de sare și se continuă mixarea, adăugând treptat zahărul și vanilia, până ce compoziția are aspectul și consistența de bezea, bine legată.

Se adaugă apoi coaja de portocale, mixând întruna.

Se presară treptat făina amestecată cu praful de copt și se uniformizează compoziția, amestecând ușor, de jos în sus, ca să nu piardă mult din volum.

Se adaugă puțin câte puțin și merișoarele, iar după uniformizare se toarnă compoziția în forma de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.

Se dă guguluful la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos.

Se scoate guguluful din cuptor și după ce se răcorește, se desprinde ușor, de jur împrejur și în mijloc, de pereții vasului, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

Se răstoarnă ușor pe un platou și se pudrează, cât timp mai este cald, cu zahăr pudră amestecat cu un plic de vanilie. Se poate decora, după preferință, cu fructe confiate, ciocolată, fructe din dulceață, sau ornamente decor.

Se porționează după ce se răcește complet.

TIPS-URI

1

Dacă albușurile sunt de la congelator, trebuie scoase din timp, ca să se decongeleze natural.

2

Mixați mai întâi albușurile cu sare, iar când încep să prindă volum, adăugați treptat zahărul și vanilia.

3

Mixați compoziția până ce devine ca o bezea bine legată, iar apoi adăugați treptat făina, amestecată cu praful de copt. Dacă nu ați mixat suficient albușurile, există riscul să se lase compoziția.

4

După ce scoateți guguluful din cuptor, lăsați-l să se răcorească puțin și desprindeți-l cu grijă de pereții vasului, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

5

Decorați guguluful cu zahăr pudră, cât timp acesta mai este cald. Astfel, zahărul va adera mai ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri, cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

03.07.2019, 19:55

Cu drag, Rocsi...!

mihaelar63 1

07.07.2019, 21:27

Ce buun !!!

RODIMUR 1

07.07.2019, 21:46

Daaaa, Mihaela! Mulțumesc frumos, pentru apreciere...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore