Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

de Rocsi in Dulciuri, 28 Iun 2017 | 2762 vizualizari

 

Desi nu prea fac inghetata in casa (pentru ca ai mei nu prea mananca si numai pentru mine, nu prea imi vine sa pregatesc), pot sa confirm a nu stiu cata oara ca este mult mai buna decat cea cumparata. Vorba mamei: se vede ca este facuta in casa, ca nu este apoasa, are cremozitate si consistenta. Daca sunteti consumatori de inghetata, chiar va recomand sa o pregatiti acasa, cu diverse fructe si ce va mai place voua!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 100-150 gr cirese
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolatica snickers

Pentru alunele pralinate:

  • 60 gr alune decojite si nesarate
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate:

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele, o punem pe baie de aburi si o topim.
Luam ceva mai mult de o treime din crema, adaugam ciocolata topita, ciocolata snickers rupta bucatele si amestecam cu o paleta.
In restul de crema punem ciresele, amestecam sa fie omogene.

Intr-o caserola, punem inghetata de ciocolata, o nivelam, apoi o punem pe cea cu cirese si o nivelam.
Acoperim caserola de inghetata cu capac si o dam la congelator.
Alunele pralinate:
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Adaugam alunele in zaharul caramelizat, le amestecam bine, apoi luam de pe foc si le rasturnam pe o bucata de hartie de copt.
Le lasam sa se raceasca bine, apoi le maruntim in robotul de bucatarie.
Inghetata o scoatem din congelator cam cu 20-30 de minute inainte de servire.
Punem in cupe, presaram alune pralinate si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza