Desert inghetata de cafea

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 394 vizualizari

 

Daca iubiti cafeaua la fel de mult ca si mine, atunci va recomand sa incercati aceasta reteta! Este un deliciu!
Gust, textura, aroma, toate minunate!

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri (ouă de găină)
  • 4 lg zahăr brut
  • 300 - 400 ml cafea neagră (fără zahăr)
  • 50 ml lapte (de vacă)
  • 2 lg rase cu amidon
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 30 ml amaretto
  • 400 ml smantana naturala
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cafea:

Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr. Înghețata a ieșit destul de dulce și veți vedea mai jos de ce.


Se pregătește cafeaua, se strecoară și se lasă la racit.


Separat, se pregătește o baie de aburi. Într-un vas, se mixează spumă cele 4 gălbenușuri cu cele 4 linguri de zahăr brut. Se transferă vasul pe baie de aburi și se lasă până devin cremoase și capătă consistență. Cafeaua se amestecă cu laptele si cele 2 linguri de amidon și se adaugă, amestecând continuu, peste compoziția de ouă. Se amestecă cu un tel până ce crema capătă consistență și se leagă. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă să se omogenizeze. Odată temperată crema, se adaugă (opțional) și amaretto. Nu se va simți aroma, însă o va intensifica pe cea a cafelei. Se pune în frigider, să se răcească. Separat, se mixează smântâna până devine pufoasă și capătă consistență. Se încorporează crema rece de cafea (pe care o mai savurați cu degetul puțin :))), apoi compoziția se toarnă în vas/ formă/ tavă, etc. Se presară (opțional) boabe de cafea și se depozitează în congelator până a doua azi. Înainte de servire, se ține 10-15 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa ușor cu lingura de înghețată.


Este cea mai bună înghețată pe care am savurat-o până în acest moment și v-o recomand, mai ales dacă sunteți mare iubitor de cafea ca și mine! Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

04.08.2017, 07:53

Asa de dimineata as servi o portie!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:09

Valclaudia 1

13.08.2017, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale