Desert inghetata de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 13 Iul 2019 | 1772 vizualizari

 

Cui nu ii place, vara, sa se rasfete din cand in cand cu o inghetata? Noua chiar ne place si daca este pregatita in casa, tare ne bucuram. Asa ca, m-am hotarat, sa pregatesc mai des inghetata in acest sezon. Pentru acest week-end m-am oprit la inghetata de ciocolata, care este preferata mea, recunosc, insa am ales sa inlocuiesc zaharul cu inducitor, iar ciocolata folosita este tot cu indulcitor, dar voi puteti folosi zahar daca nu aveti indulcitor, nu este nici o problema. A iesit asa cremoasa, ciocolatoasa, fara ace si nu am folosit masina de inghetata. Ne punem cate 1-2 cupe si o servim cu fructe de padure proaspete, topping-uri, ciocolata topita sau ce va mai place! Va las reteta sa pregatiti si voi si sa va incantati papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 200 ml lapte
  • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
  • 1 lingura cu varf karob (sau cacao neagra)
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati. Adaugati laptele treptat, invartiti continuu pana incorporati tot laptele. Puneti amestecul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana indulcitorul se topeste.

Luati cratita de pe foc, adaugati ciocolata, karobul si invartiti pana sunt bine incorporate toate. Acoperiti cu o folie, dati la rece crema de ciocolata.

Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana incepe sa devina spumoasa. Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, romul si mixati pana sunt incorporate toate. O sa obtineti o crema spumoasa si foarte aerata.

Pregatiti o caserola, turnati compozitia de inghetata, o acoperiti cu capacul. O bagati in congelator, iar dupa 30 de minute o scoateti, amestecati cu o paleta de silicon si o bagati iar la congelator.

Procedati astfel de 3 ori, dupa ce trec 30 de minute. Dupa ce o amestecati de 3 ori, nu mai umblati la ea pana a doua zi.

Cand serviti, o scoateti cam cu 15 minute inainte la temperatura camerei, ca sa o puteti lua frumos cu o cupa speciala pentru inghetata.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

16.07.2019, 21:27

Va multumesc mult, fete dragi!

mihaelar63 1

18.07.2019, 22:30

Rocsi , eu imi aduc lingurita si bol , daca trebuie

Rocsi 1

19.07.2019, 19:42

Mihaela, am si recuzita! Te invit cu drag!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos