Desert inghetata de frisca pe bat

de Meea in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 168 vizualizari

 

 Care este legătura între vreme și înghețată? NICIUNA! Pot să fie și -20 grade că dacă avem poftă pe înghețată, mâncăm vreo 2-3 și gata haha:)). Știți cum se spune: ”Vreme bună, vreme rea, înghețata-i viața mea!”. 
         Oh da, musai să vă spun prin ce peripeții am trecut când am făcut înghețata. Am ajuns sa o fac de 3 ori până să reușesc să o pot prezenta aici. De ce? Prima dată când am făcut înghețata, am făcut doar vreo 2-3 să vedem cum iese. WOW, bună rău! Următoarea dată am zis că voi fotografia fiecare pas ca să pot prezenta rețeta. Totul bine și frumos, până când, PRINTR-O MINUNE, am dat dispărute pozele. Habar n-am cum, nici măcar acum! Am ”norocul” de a pierde/șterge inconștient pozele încă de când mă știu. Ciudat, nu? Da, știu! Nu-i nimic, a3-a oară e cu noroc haha:)). Am făcut din nou rețeta, de data aceasta cu mai multă rabdare, ca la carte. O pun la congelator, mă pregătesc a doua zi pentru ”sesiunea de final” în care fotografiez rezultatul și, din 6 bucăți mai am 4 (țin să menționez ca cele 2 bucăti au dispărut în intervalul orar 23:00-8:30 haha, dubios!). Nu a fost totuși o maare pagubă, dar musai să investighez aceste disparții misterioase de fiecare dată când gătesc ceva!

*Urmăresc un serial polițist și văd că și-a cam pus amprenta pe mine haha:)).

 

INGREDIENTE

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă
  • esență vanilie
  • fulgi de cocos

  • Decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
  • alune de pădure decojite, prăjite și nesărate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de frisca pe bat:

Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul.


Turnăm amestecul într-un vas din plastic, special pentru înghețata pe băț. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și înfigem bețișoarele în mijloc. Lăsăm înghețata la congelator peste noapte.

*MUSAI! Altfel înghețata se va topi când o veți glazura.


Următoarea zi, punem înghețata într-un vas cu apă fierbinte. Lăsăm înghețata acolo pentru 10 secunde ca să o putem scoate ușor. Topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata să se răcească puțin (nu de tot, pentru că se va întări).


Turnăm ciocolata într-un pahar sau vas îngust și adânc pentru că e mai ușor să scufundăm înghețata. Glazurăm înghețata pe băț cu ciocolată și presărăm alune mărunțite. Lăsăm apoi înghețata la congelator 3-4 ore.


Înțelegeți de ce am spus ca necesită multă rabdare? Merită, oricum!

 

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente, ies 6 bucăți, însă forma mea pentru înghețată este una mică, deci dacă aveți o formă de dimensiuni normale, vor ieși în jur de 3-4

2

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-de-frisca-pe-bat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de frisca pe bat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

madi_marin 1

07.07.2017, 09:31

suuuuper!

dantes 1

07.07.2017, 11:10

Delicioasa!

Meea 1

07.07.2017, 16:53

Va multumesc ❤

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda