Desert inghetata sandwich

de Meea in Dulciuri, 13 Iul 2017 | 2543 vizualizari

 



         Este joi și am revenit așa cum am promis, cu o nouă rețetă delicioasă! Câți dintre voi v-ați gândit ca astăzi voi prezenta înghețata sandiwch? 

*Pentru cei care ați ratat postarea din această săptămână o puteți regăsi aici.

          Iar pentru cei mai punctuali, sper din suflet că ați apucat să faceți înghețata de vanilie pentru că azi urmează să facem înghețata sandwich de casă. D E L I C I O A S Ă! Nu este chiar atât de greu de pregătit, iar rezultatul este unul muult prea bun pentru a-l rata. Recent m-am îndrăgostit de cookies  de casă, desigur! Mâncasem până acum cookies cumpărați din magazine și nu eram prea convinsă de ei. Într-o zi, am pregătit cookies de casă și a fost dragoste la prima gustare haha:)). Bine, gata, nu mai pierdem timpul și ne apucăm de treabă!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente înghețată de vanilie:
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 150 g zahăr
  • esență vanilie
  • Ingrediente prăjiturele (aprox. 20 buc.):
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • aprox. 250 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • cipsuri de ciocolată sau ciocolată tocată
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata sandwich:

Rețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici.

         Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul și zahărul.

         Adăugăm praful de copt și făina. Am scris aproximativ 250 g pentru că făina o puneți în funcție de cat de mare este oul etc. Rezultatul trebuie să nu se lipească de degete. În cazul în care nu puneți destulă faină, prăjiturelele se vor împrăștia în toată tava. Ideea este ca de data aceasta, nu există ”prea multă făină”. Dacă ați pus deja 250 g și aluatul este lipicios, mai adăugați făină. Cu cât aluatul este mai lipicios, cu atât veți avea șanse ca  prăjiturele să se întindă în toată tava. De aceea eu pun muultă făină, iar când le așez în tavă, nu iși vor mai schimba atât de mult forma. 
*Voi pregăti curând o prezentare specială doar pentru cum să obțineți prăjiturelele americane exact așa cum vă doriți. Adăugăm ciocolată tocată și cacaua.

   Lăsăm aluatul la frigider pentru o oră. Ne ungem mâinile cu ulei și formăm biluțe (cu ajutorul unei lingurițe) din aluat pe care le așezăm pe hârtia de copt. Le aplatizăm ușor, apoi punem cateva bucăți de ciocolată tocată pe deasupra. Lăsăm prăjiturelele la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute. Fiți cu ochii pe ele și le scoateți când au devenit arămii pe deasupra. Le lăsăm la răcit.

  Topim ciocolata împreuna cu uleiul. Punem o lingură de înghețată între doi biscuiți și glazurăm sandwich-ul pe jumătate. Mai lăsăm sandwich-ul la congelator pentru o jumătate de oră. Lung procesul de așteptare, știu, dar acum înghețata sandwich este GATA!

Poftă bună!
 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-sandwich.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata sandwich" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Savarine