Desert inghetata sandwich

de Meea in Dulciuri, 13 Iul 2017 | 256 vizualizari

 



         Este joi și am revenit așa cum am promis, cu o nouă rețetă delicioasă! Câți dintre voi v-ați gândit ca astăzi voi prezenta înghețata sandiwch? 

*Pentru cei care ați ratat postarea din această săptămână o puteți regăsi aici.

          Iar pentru cei mai punctuali, sper din suflet că ați apucat să faceți înghețata de vanilie pentru că azi urmează să facem înghețata sandwich de casă. D E L I C I O A S Ă! Nu este chiar atât de greu de pregătit, iar rezultatul este unul muult prea bun pentru a-l rata. Recent m-am îndrăgostit de cookies  de casă, desigur! Mâncasem până acum cookies cumpărați din magazine și nu eram prea convinsă de ei. Într-o zi, am pregătit cookies de casă și a fost dragoste la prima gustare haha:)). Bine, gata, nu mai pierdem timpul și ne apucăm de treabă!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente înghețată de vanilie:
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 150 g zahăr
  • esență vanilie
  • Ingrediente prăjiturele (aprox. 20 buc.):
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • aprox. 250 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • cipsuri de ciocolată sau ciocolată tocată
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata sandwich:

Rețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici.


Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul și zahărul.


Adăugăm praful de copt și făina. Am scris aproximativ 250 g pentru că făina o puneți în funcție de cat de mare este oul etc. Rezultatul trebuie să nu se lipească de degete. În cazul în care nu puneți destulă faină, prăjiturelele se vor împrăștia în toată tava. Ideea este ca de data aceasta, nu există ”prea multă făină”. Dacă ați pus deja 250 g și aluatul este lipicios, mai adăugați făină. Cu cât aluatul este mai lipicios, cu atât veți avea șanse ca prăjiturele să se întindă în toată tava. De aceea eu pun muultă făină, iar când le așez în tavă, nu iși vor mai schimba atât de mult forma.

*Voi pregăti curând o prezentare specială doar pentru cum să obțineți prăjiturelele americane exact așa cum vă doriți. Adăugăm ciocolată tocată și cacaua.


Lăsăm aluatul la frigider pentru o oră. Ne ungem mâinile cu ulei și formăm biluțe (cu ajutorul unei lingurițe) din aluat pe care le așezăm pe hârtia de copt. Le aplatizăm ușor, apoi punem cateva bucăți de ciocolată tocată pe deasupra. Lăsăm prăjiturelele la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute. Fiți cu ochii pe ele și le scoateți când au devenit arămii pe deasupra. Le lăsăm la răcit.


Topim ciocolata împreuna cu uleiul. Punem o lingură de înghețată între doi biscuiți și glazurăm sandwich-ul pe jumătate. Mai lăsăm sandwich-ul la congelator pentru o jumătate de oră. Lung procesul de așteptare, știu, dar acum înghețata sandwich este GATA!


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-sandwich.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kytz 1

15.07.2017, 14:30

Bună !

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:17

Panacris 1

27.07.2017, 18:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata