Desert inimioare dulci cu stafide

de Rahela Velicu in Prajituri, 23 Mar 2017 | 2783 vizualizari

 

Inimioare si fluturasi dulci, foarte pufosi pentru care m-am inspirat de pe site-ul Lenei.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • 400-450 g faina
  • 40 g drojdie proaspata ( cat 2 nuci mici)
  • 1 plic de praf de copt
  • unt moale
  • 1 punga cu stafide
  • 1 ou
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inimioare dulci cu stafide:

Mai intai, incalzim foarte putin laptele cu uleiul, praful de sare si cele 2 linguri de zahar. Incalzim doar ca de paine, foarte putin, nu lasam sa fiarba. Dizolvam drojdia in laptele caldut si turnam lichidul peste faina amestecata cu praf de copt. Framantam un aluat moale, usor lipicios si foarte uleios. Lasam la dospit in loc calduros, pentru 30-40 de minute. Punem faina din abundenta ( aprox. 100 g) pe un blat, rasturnam aluatul si incepem sa-l framantam, pana incepe sa nu mai fie uleios si se mai intareste putin. Lasam inca 10 minute sa se odihneasca.

Rupem din aluat pentru a forma chifle pe care le intindem pe blatul presarat cu faina. Le ungem cu unt moale, presaram stafide si rulam. Indoim rulada rezultata in 2, taiem si rasucim partile taiate ca in imaginile urmatoare pentru a face inimioarele.

Pentru fluturasi, la fel, rulam foaia intinsa, doar ca indoim ambele capete, intoarcem cu partile indoite in jos si taiem pe jumatate capetele lasand totusi la jumatate netaiat ca in imaginile de mai jos.

Ungem formele rezultate cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute.

 

TIPS-URI

1

Pudrati cu zahar pudra, cat sunt calzi.

2

Peste noapte sa se pastreze in punga pentru a nu se intari.

3

Urmariti cu atentie imaginile pentru a reusi inimioarele si fluturasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inimioare dulci cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel