Desert inimioare dulci cu stafide

de noiinbucatarie in Prajituri, 23 Mar 2017 | 323 vizualizari

 

Inimioare si fluturasi dulci, foarte pufosi pentru care m-am inspirat de pe site-ul Lenei.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • 400-450 g faina
  • 40 g drojdie proaspata ( cat 2 nuci mici)
  • 1 plic de praf de copt
  • unt moale
  • 1 punga cu stafide
  • 1 ou
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inimioare dulci cu stafide:


Mai intai, incalzim foarte putin laptele cu uleiul, praful de sare si cele 2 linguri de zahar. Incalzim doar ca de paine, foarte putin, nu lasam sa fiarba. Dizolvam drojdia in laptele caldut si turnam lichidul peste faina amestecata cu praf de copt. Framantam un aluat moale, usor lipicios si foarte uleios. Lasam la dospit in loc calduros, pentru 30-40 de minute. Punem faina din abundenta ( aprox. 100 g) pe un blat, rasturnam aluatul si incepem sa-l framantam, pana incepe sa nu mai fie uleios si se mai intareste putin. Lasam inca 10 minute sa se odihneasca.


Rupem din aluat pentru a forma chifle pe care le intindem pe blatul presarat cu faina. Le ungem cu unt moale, presaram stafide si rulam. Indoim rulada rezultata in 2, taiem si rasucim partile taiate ca in imaginile urmatoare pentru a face inimioarele.


Pentru fluturasi, la fel, rulam foaia intinsa, doar ca indoim ambele capete, intoarcem cu partile indoite in jos si taiem pe jumatate capetele lasand totusi la jumatate netaiat ca in imaginile de mai jos.


Ungem formele rezultate cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute.


 

TIPS-URI

1

Pudrati cu zahar pudra, cat sunt calzi.

2

Peste noapte sa se pastreze in punga pentru a nu se intari.

3

Urmariti cu atentie imaginile pentru a reusi inimioarele si fluturasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inimioare dulci cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

24.03.2017, 20:33

kytz 1

26.03.2017, 22:43

delicioase!

noiinbucatarie 1

10.04.2017, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate