Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”

de Tuxedo in Prajituri, 10 Iul 2013 | 4817 vizualizari

 

Pe caldurile astea eu cred ca un desert racoros si rapid merge de minune! Am combinat doua creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios care la prima vedere parca-i un parfait!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 6 portii
  • 1 l lapte
  • 360 gr zahar
  • 120 gr amidon
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • + 300 pentru ornat (optional)
  • 3 lingurite cafea solubila (nes)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar (pentru frisca de ornat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”:

Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.


Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se dizolve bine apoi adaugam 3 galbenusuri frecate putin cu un praf de sare.


Cand laptele s-a infierbantat, il adaugam in fir subtire peste laptele cu amidon si galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si mestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.


Acoperim crema cu o folie alimentara si o dam la rece. Cand s-a racit, incorporam frisca batuta tare si punem un strat in cupele pregatite pentru desert.


Pentru crema de nes, procedam la fel ca si la crema de vanilie, doar ca, atunci cand amestecam cei 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.


Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).


La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).


Se tine la frigider pana in momentul servirii!


Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 23:12

delicios

Giana 1

30.05.2014, 15:19

Minunat

Ancutsa 1

23.10.2016, 15:55

Ce desert grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură la pahar