Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Dec 2019 | 2164 vizualizari

 

Un desert simplu, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj decongelat
  • 150 gr nuci
  • 30-40 grame stafide
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara:

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place)

Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus.

Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de foitaj intr-o tava cu hartie de copt , le ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se presara cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine