Desert mentolat cu ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 5014 vizualizari

 

Un desert uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.

 

INGREDIENTE

Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de bucati Crema:

  • 250 g crema mascarpone
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml sirop concentrat de menta
  • Afine congelate

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • O cutie bomboane ciocolata cu cirese si lichior
  • Puţin lapte
  • Sirop din zahar,apa si zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mentolat cu ciocolată:

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.

Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.

In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având grija sa nu fie prea subtire.

Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.

Am lasat crema putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza când va fi rasturnat.

Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit crema.

L-am rasturnat pe platou.

Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am obtinut consistenta dorita.

 

Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mentolat cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

08.05.2014, 19:55

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

08.05.2014, 21:47

Ciocolatosul asta cu crema de mascarpone e foarte tentant!

MIUTA 1

09.05.2014, 15:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru mos craciun