Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

de diaconta in Prajituri, 8 Noi 2017 | 1802 vizualizari

 

O reţetă simplă,dar foarte gustoasă, zic eu, poate fi din categoria “tarte şi plăcinte rumenite şi iscusite”.
Vroiam să pregătesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce.
Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele, folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte.
 
Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 570 g faina
  • 2 oua întregi + 1 galbenus
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 80 g zahar pudra
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 300 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 piscoturi
  • Gem de gutui
  • Gem de visine cu caise

Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza:

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.


Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.


Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele.


Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.


Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.


Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.


Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.


Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati.Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.


Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu un diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.


Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.


Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.


Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, de data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le–am folosit pentru a acoperi tartele.


Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.


Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.


Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.


Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.



S-aveţi poftă!




Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

madi_marin 1

09.11.2017, 19:41

Ce bine arata!

diaconta 1

10.11.2017, 09:39

Multumesc frumos pentru aprecieri

xana 1

10.11.2017, 17:01

Ce minunatii!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca