Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

de Rocsi in Prajituri, 26 Mar 2019 | 813 vizualizari

 

"Retete de post creative"
Am pregatit o prajitura super, super delicioasa, de post, ce se topeste in gura! Aluatul a fost unul fraged, cu nuca si ulei de cocos, iar umplutura cu mere, gem de gutui cu mere si putina lamaie. A fost combinatia perfecta pentru ca noi sa devoram fiecare bucatica de prajitura! Eu am folosit o cantitate mica de zahar brut, dar daca stiti ca va plac prajiturile mai dulci, adaugati zahar in plus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 ml lapte de orez
    • 150 ml apa minerala
    • 100 ml ulei de cocos
    • 5 linguri zahar brut
    • 140 gr nuca macinata
    • 600 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere cu gem:
    • 1.4 kg mere
    • 2 borcane gem de gutui cu mere de 370 ml
    • 1 lingura ulei de cocos
    • 1 lingura cu varf amidon
    • 1 lingurita scortisoara
    • coaja rasa de lamaie
    • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post:

Incepeti cu pregatirea umpluturei, ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din cand in cand. Dupa ce lichidul de la mere a scazut, adaugati gemul si scortisoara. Amestecati bine. Presarati amidonul si invartiti compozitia ca sa se dizolve bine amidonul. Cand umplutura s-a ingrosat, adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca.


Aluatul: Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol puneti laptele de orez, apa minerala, zaharul brut si amestecati pana zaharul de topeste. Adaugati uleiul de cocos, amestecati, apoi puneti praful de sare, vanilia si coaja rasa de lamaie. Cerneti faina. Amestecati jumatate din faina cu praful de copt, nuca macinata, le incorporati peste lichide. Restul de faina o adaugati treptat, amestecati cu mana sau la robot, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie si il dati la frigider 20-30 de minute. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider, il impartiti in doua bucati egale. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Luati prima bucata de aluat, intindeti o foaie potrivit de subtire, o asezati in tava, o intepati cu furculita. Daca este prea mare, decupati marginile. Puneti umplutura de mere rece, o nivelati. Intindeti a doua foaie, (eu i-am facut un model cu o rola, dar fiind foaia mai groasa, cand trageam de ea ca sa se vada frumos se cam rupea, asa ca am renuntat) o asezati peste umplutura. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O pudrati cu putin zahar si serviti. Dupa ce s-a racit si serviti din ea cat doriti, restul o acoperiti cu folie alimentara pentru ca se va fragezi mai tare.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

28.03.2019, 21:01

Multumesc!

-Marius- 1

10.04.2019, 07:46

Rocsi 1

10.04.2019, 11:35

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere