Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

de Rocsi in Prajituri, 26 Mar 2019 | 6521 vizualizari

 

"Retete de post creative"
Am pregatit o prajitura super, super delicioasa, de post, ce se topeste in gura! Aluatul a fost unul fraged, cu nuca si ulei de cocos, iar umplutura cu mere, gem de gutui cu mere si putina lamaie. A fost combinatia perfecta pentru ca noi sa devoram fiecare bucatica de prajitura! Eu am folosit o cantitate mica de zahar brut, dar daca stiti ca va plac prajiturile mai dulci, adaugati zahar in plus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 ml lapte de orez
    • 150 ml apa minerala
    • 100 ml ulei de cocos
    • 5 linguri zahar brut
    • 140 gr nuca macinata
    • 600 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere cu gem:
    • 1.4 kg mere
    • 2 borcane gem de gutui cu mere de 370 ml
    • 1 lingura ulei de cocos
    • 1 lingura cu varf amidon
    • 1 lingurita scortisoara
    • coaja rasa de lamaie
    • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post:

Incepeti cu pregatirea umpluturei, ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din cand in cand. Dupa ce lichidul de la mere a scazut, adaugati gemul si scortisoara. Amestecati bine. Presarati amidonul si invartiti compozitia ca sa se dizolve bine amidonul. Cand umplutura s-a ingrosat, adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca.

Aluatul: Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol puneti laptele de orez, apa minerala, zaharul brut si amestecati pana zaharul de topeste. Adaugati uleiul de cocos, amestecati, apoi puneti praful de sare, vanilia si coaja rasa de lamaie. Cerneti faina. Amestecati jumatate din faina cu praful de copt, nuca macinata, le incorporati peste lichide. Restul de faina o adaugati treptat, amestecati cu mana sau la robot, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie si il dati la frigider 20-30 de minute. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider, il impartiti in doua bucati egale. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Luati prima bucata de aluat, intindeti o foaie potrivit de subtire, o asezati in tava, o intepati cu furculita. Daca este prea mare, decupati marginile. Puneti umplutura de mere rece, o nivelati. Intindeti a doua foaie, (eu i-am facut un model cu o rola, dar fiind foaia mai groasa, cand trageam de ea ca sa se vada frumos se cam rupea, asa ca am renuntat) o asezati peste umplutura. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O pudrati cu putin zahar si serviti. Dupa ce s-a racit si serviti din ea cat doriti, restul o acoperiti cu folie alimentara pentru ca se va fragezi mai tare.

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulceata de visine