Desert mini tarte cu mere si pere

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Noi 2018 | 1698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • 2 linguri apa minerala
  • umplutura
  • 2 mere
  • 200 g zahar
  • 2 pere
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu mere si pere:

Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider.

Intre timp spalam, curatam merele si perele de coaja, apoi le taiem cubulete.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem dupa care decupam cerculete si le punem in formele de tarta. Dupa ce terminam dam din nou la frigider.

Cat sta la frigider, caramelizam merele. Punem zaharul intr-o cratita la foc mic si amestecam mereu cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a topit tot zaharul, adaugam untul si amestecam bine in continuare. La sfarsit adaugam cuburile de mere si pere si mai lasam la foc inca 2-3 minute, apoi oprim focul.

Scoatem tavile din frigider, le intepam pe fiecare minitarta cu o furculita, apoi le umplem cu merele caramelizate. Le decoram ori cu mere ori cu forme decupate din aluatul din tarta. Dam la cuptor pana aluatul capata o culoare aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta