Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure

de anuta in Prajituri, 18 Iun 2019 | 196 vizualizari

 

Ceva dulce de sezon!!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce,
  • 200 g capsuni bine coapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 50 g ciocolata
  • 200 g alune de padure,
  • 6 biscuiti rotunzi cu diametrul egal cu al formelor de minibavareze,
  • o lingura de lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure:

Se aleg cateva capsuni coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc, apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marie.


Smanatana scoasa de la rece se mixeaza la viteza maxima pana se leaga ca o frisca, apoi se incorporeaza in piureul de capsuni.


Se imparte compozitia in formele de minibavareze, apoi se asaza cate un biscuit deasupra. Se da la rece cel putin 2 ore.


Se sparg alunele si miezul se prajeste 3 minute la microunde dupa care se sfarma in bucati mai marisoare.


Ciocolata se topeste si ea cu o lingura de lapte.


Dupa 2 ore se rastoarna minibavarezele pe un platou si se servesc decorate cu ciocolata si alune zdrobite, alaturi de bucati de capsune. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

19.06.2019, 20:16

Rocsi 1

19.06.2019, 20:52

Mmmm, ce delicioase!

RuxyRux 1

19.06.2019, 23:43

Frumoase si delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Margherita

de RODIMUR 7

ieri la 22:02

File de novac cu legume

ieri la 19:45

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

pe 24.02 la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

pe 24.02 la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

pe 24.02 la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca