Desert Moelleux cake

de Criss in Prajituri, 7 Apr 2021 | 619 vizualizari

 

Desertul de azi este unul foarte pe placul lui Alex. El e fan ciocolata si pentru ca de mult nu am mai facut o prajitura cu ciocolata, am zis ca e timpul sa-i fac pe plac . Si am facut un tort Moelleux au chocolat. Eu am facut ieri tortul si l-am taiat prea repede, inca nu era suficient de rece, drept pentru care a avut exact aspectul specific de Lava cake, cu mijlocul tortului care curgea ca o lava. L-am pus in frigider si azi dimineata am facut poze. Tortul s-a intarit si nu mai avea aspectul acela perfect de Lava cake sau Moelleux. Dar gustul e senzational. A, inca ceva, pe blogul de unde am luat reteta, ingredientele erau pentru o forma de tort cu diametru de 20 cm. Eu l-am copt intr-o forma de 23 cm diametru, de aceea am adaptat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (forma 20 cm) 
  • 4 oua 
  • 200 g ciocolata neagra 
  • 150 g unt 
  • 150 g zahar pudra 
  • 100 g faina de migdale 
  • 40 g faina
  • Ingrediente forma 23 cm 
  • 6 oua 
  • 300 g ciocolata neagra 
  • 225 g unt 
  • 225 g zahar pudra 
  • 150 g faina de migdale 
  • 60 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Moelleux cake:

Mai intai se rupe ciocolata in bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata si untul. Puteti sa le topiti si in cuptorul cu microunde. Se separa ouale si se bat albusurile pana cand se formeaza o spuma ferma. Se adauga galbenusurile, zaharul pudra, faina de migdale, faina alba, ciocolata si untul topit. Se mixeaza la viteza maxima timp de un minut. Si asta e tot, foarte simplu si rapid.


Se toarna compozitia ciocolatoasa in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180C, (eu am copt la 170C ) timp de 27 minute. Apoi se lasa sa se raceasca 15 minute, dupa care se scoate inelul detasabil si se mai lasa tortul 45 minute sa se raceasca. Eu l-am pudrat cu putin zahar, apoi l-am taiat. Dar pentru ca aseara nu mai aveam lumina naturala pentru poze, am facut pozele abia azi dimineata, cand tortul nu mai avea exact aspectul de moelleux.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Moelleux cake" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

08.04.2021, 08:31

Gherca Daniela 1

10.04.2021, 16:52

super!

mirela0911 1

11.04.2021, 17:50

Ce bine arata!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui