Desert mucenici moldovenesti

de GeorgiG in Dulciuri, 9 Mar 2017 | 1066 vizualizari

 

Este primul an in care fac mucenici. Am mancat mucenici moldovenesti din comert, dar niciodata facuti in casa. Anul acesta m-am hotarat: trebuie sa fac mucenici moldovenesti. Din cei muntenesti nu am mancat nicodata. Poate o sa le vina si lor randul sa-i fac.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 14 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g unt topit
  • 650 g faina
  • 175 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 100 g nuca maruntita
  • 3-4 linguri miere
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie (coaja de lamaie)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Am cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca.


Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare. Am incalzit putin laptele. Am topit untul.


Peste maiaua crescuta, am adaugat ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin si din faina. Am adaugat si esenta si am framantat putin aluatul adaugand si untul topit si uleiul. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.


Am rupt bilute din aluat pe care le-am intins in suluri subtiri, am impletit sulurile doua cate doua, am format un cerc si apoi un opt. Am asezat mucenicii in tava cu hartie de copt, am uns cu pensula fiecare mucenic cu ou batut si am introdus tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana s-au rumenit.


Am scos tava din cuptor si am pregatit siropul. Intr-un vas, am pus apa,100 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de vanilie si lamaie.


Am introdus fiecare mucenic in sirop, apoi cu ajutorul unei pensule, am intins miere pe partea superioara si apoi nuca maruntita.


Cat de buni sunt! Nici nu se compara cu cei din comert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

GeorgiG 1

10.03.2017, 09:30

Multumesc !

kytz 1

10.03.2017, 10:22

Cei mai buni!

mirela0911 1

12.03.2017, 10:12

Ma servesc si eu ca nu am facut niciodata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit