Desert mucenici muntenesti

de Sim0na in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 4547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 120 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 2 litri apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • nuca macinata
  • scortisoara
  • Turte: faina, apa, sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Mucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins pe masa infainata. Cu o forma speciala am format mucenicii – mie mi-au iesit 200 bucati, pe care i-am asezat pe o coala curata de hartie si i-am lasat la uscat.

A doua zi am pus 2 litri de apa intr-o cratita, in care am adaugat zaharul, 1 lingurita sare si o lingurita de coaja de lamaie. Cand a inceput sa fiarba, iar zaharul s-a topit am pus mucenicii, pe care i-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat la suprafata si au fost fierti. Am oprit focul, am adaugat esenta de vanilie si cea de rom.

Cat mucenicii se fierbeau, am pregatit turtitele, din cantitati de faina, apa si un praf de sare, pe care nu le-am cantarit. Cu ajutorul sucitorului am intins aluatul in foi cat mai subtiri, pe care le-am copt in cuptor.

Cand toate au fost gata am pregatit castronelele in care am pus 2-3 polonice de mucenici cu zeama, bucati de turte, nuca macinata, zahar si un praf de scortisoara.

Va invit la un castronel de mucenici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

tina58 1

10.03.2015, 12:09

Asta cu turtitele in mucenici e inventia ta? Eu nu am mai auzit pana acum ca in farfuria cu mucenici sa se adauge aceste turtite, si n-am intrat ieri sau azi in bucatarie. Eu stiu ca aceste turte se fac numai de Craciun cand li se spune "scutecele lui Christos", iar atunci doar se insiropeaza, se presara cu nuca si se monteaza ca un tort de clatite. Ele sunt specifice zonei de Baragan a Munteniei.

Sim0na 1

10.03.2015, 13:18

Tina, nu, nu este inventia mea, ci asa s-a mostenit in familia mea, iar noua asa ne place! Culmea de Craciun la noi se nu fac aceste turte, despre care spui tu.. Dar, fiecare face cum a invatat si mananca cum ii place!
O zi faina iti doresc!

Rahela Velicu 1

09.03.2021, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici dobrogeni de post