Desert napolitane cu gem si nuca

de Lau in Prajituri, 26 Mai 2017 | 2455 vizualizari

 

Retete pentru un picnic reusit
M-am inspirat de per blogul Dianacakes

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 400 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 300 g biscuiti macinati
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune
  • esenta de rom
  • 4 foi de napolitana
  • 1 borcan 800 g dulceata cirese
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1 lingura ciocolata calda
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu gem si nuca:

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional.


Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca tocat si alunele nesarate, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Pe o tava, asezam prima foaie de napolitana cu gaurile mari in sus, ungem cu 1/2 dulceata, adaugam a 2 foie de napolitana, crema de biscuiti, foaie de napolitana, ungem cu dulceata ramasa si deasupra, ultima foaie de napolitana.


Se asaza o greutate deasupra si dam la rece pana a 2 zi.


Topim ciocolata impreuna cu untul si glazuram prajitura si pudram cu ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

26.05.2017, 20:32

Ce napolitane bune! Nu refuz 2-3 bucati!

oanapl 1

27.05.2017, 23:24

Ce bine arata! Nu refuz nici eu o portie!

Lau 1

28.05.2017, 08:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Casuta din povesti"