Desert negresa cu cafea si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 6 Ian 2021 | 5014 vizualizari

 

Imi plac tare mult negresele pentru ca poti face orice combinatii si poti adauga ce ingrediente iti plac, astfel incat aceasta prajitura sa devina exact pe gustul si placul tau. Asa este si aceasta negresa pe care am imbunatatit-o, pornind de la o alta reteta mai simpla.
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 lg cacao
  • 125 ml cafea
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g migdale si alune tocate marunt
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte Callebaut
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cafea si migdale:

Se pregateste cafeaua. 

Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se iau 5 lg din aceasta compozitie si se pun deoparte. Restul se lasa la racit.

Ouale se separa. Galbenusurile  se adauga pe rand in compozitia de cacao, mixand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. se lasa deoparte.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de cacao. Se mixeaza. Se adauga si migdalele si alunele tocate marunt. Spuma de albusuri se incorporeaza in mai multe reprize in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Intre timp, in cele 5 lg din compozitie oprite se adauga ciocolata cu lapte si se topeste pe foc mic.

Cand este coapta prajitura, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui migdalele si alunele cu nuca prajita si tocata marunt.

2

In loc de cafea, se poate pune lapte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu mere