Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

de Bucataras in Prajituri, 17 Apr 2019 | 482 vizualizari

 

Astazi o sa-ti pregatesc desertul preferat al copilariei mele: este vorba de-o negresa cu ganaj de ciocolata alba.

 

INGREDIENTE

  • 320 g de faina
  • 450 g de unt la temperatura camerei
  • 8 oua
  • 200 g cacao
  • 150 g merisoare deshidratate
  • 200 g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2 linguri de crema de whiskey
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml de smantana de gatit din lapte de vaca
  • Pentru ganache ai nevoie de:
  • 200 g de ciocolata alba calitativa
  • 200 ml de smantana de gatit
  • 80 g de unt la temperatura camerei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba:

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.


Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky.


Toarna amestecul lichid peste cel solid si amesteca bine folosind o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena.


Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor incapatoare si toarna compozitia inauntru.


Introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru cca 20-30 min.


Fa testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata, scoate tava si lasa negresa sa se raceasca.


Incalzeste smantana pe foc si pune-o peste ciocolata alba.


Adauga si untul si amesteca pana ce toata ciocolata s-a temperat – acesta se numeste ganache.


Cand negresa s-a racit, toarna ganache-ul deasupra si las-o la frigider cca 2-3 ore.


Merita incercata, nu?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

17.04.2019, 22:55

Super

mena29 1

18.04.2019, 19:50

Mmm, ciocolătoasă!

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 21:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi