Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 7 Iun 2017 | 1481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de visine fara samburi
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g nuci macinate
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata:

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza.


Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia.


Incorporezi faina amestecata cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara, coaja rasa de portocale si praful de copt, apoi nuca macinata fin.


Adaugi albusurile batute spuma tare cu 20 g zahar si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn.


Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2 linguri faina.


Coci negresa 45 minute, in cuptorul preincalzit, la 180°C.


Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit, o tai si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

08.06.2017, 20:40

Combinația perfectă!

Camelya 1

13.06.2017, 11:44

Yamyy!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:21

Ce buna trebuie sa fie si ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pancakes pentru Dia