Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 7 Iun 2017 | 1083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de visine fara samburi
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g nuci macinate
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata:

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza.


Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia.


Incorporezi faina amestecata cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara, coaja rasa de portocale si praful de copt, apoi nuca macinata fin.


Adaugi albusurile batute spuma tare cu 20 g zahar si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn.


Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2 linguri faina.


Coci negresa 45 minute, in cuptorul preincalzit, la 180°C.


Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit, o tai si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

08.06.2017, 20:40

Combinația perfectă!

Camelya 1

13.06.2017, 11:44

Yamyy!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:21

Ce buna trebuie sa fie si ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem