Desert negresa de post cu nuci

de Oana in Prajituri, 7 Mar 2017 | 12378 vizualizari

 

Negresa de post, pufoasa si parfumata, respecta restrictiile postului, fiind pregatita cu ingrediente la indemana oricui.  

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.


Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.


Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu apa si fierbe compozitia cateva minute. Adauga apoi ciocolata rupta bucati mici si amesteca pana se topeste.


Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda.

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii folosite este 22x32 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

DiaconuFlorica 1

08.03.2017, 15:31

Aspectoasa,gustoasa si cu ingrediente putine pe care le are orice gospodina

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:04

Un deliciu!

dantes 1

23.11.2017, 12:32

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Franzele cu bere

ieri la 23:44

Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei

ieri la 22:12

Salata de avocado, mar si hering marinat

ieri la 21:55

Supa crema de conopida

ieri la 21:43

RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100