Desert negresa de post cu nuci

de Oana in Prajituri, 7 Mar 2017 | 20449 vizualizari

 

Negresa de post, pufoasa si parfumata, respecta restrictiile postului, fiind pregatita cu ingrediente la indemana oricui.  

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu apa si fierbe compozitia cateva minute. Adauga apoi ciocolata rupta bucati mici si amesteca pana se topeste.

Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda.

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii folosite este 22x32 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

DiaconuFlorica 1

08.03.2017, 15:31

Aspectoasa,gustoasa si cu ingrediente putine pe care le are orice gospodina

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:04

Un deliciu!

dantes 1

23.11.2017, 12:32

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura si nuci caramelizate