Desert negresa de post cu nuci

de Oana in Prajituri, 7 Mar 2017 | 5779 vizualizari

 

Negresa de post, pufoasa si parfumata, respecta restrictiile postului, fiind pregatita cu ingrediente la indemana oricui.  

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.


Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.


Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu apa si fierbe compozitia cateva minute. Adauga apoi ciocolata rupta bucati mici si amesteca pana se topeste.


Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda.

 

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii folosite este 22x32 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

08.03.2017, 13:09

Mult îmi place și mie!

DiaconuFlorica 1

08.03.2017, 15:31

Aspectoasa,gustoasa si cu ingrediente putine pe care le are orice gospodina

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:04

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere